lege Helseresepten
Fire mennesker rundt et møtebord

Lege og medisiner mot overvekt og fedme

Legene i Helseresepten vil vurdere om de kan skrive ut reseptbelagte medisiner mot din overvekt og fedme. Legen din følger da opp effekten av disse medikamentene og overvåker for uønskede bivirkninger. Våre leger er alltid oppdatert på den nyeste kunnskapen om disse medikamentene for å sikre at våre pasienter får den beste tilgjengelige behandling. De mest effektive medisinene som er tilgjengelig i Norge er såkalte GLP-1 medisiner. Studier viser at riktig bruk av disse medisinene i kombinasjon med livsstilsendringer gir et gjennomsnittlig vekttap på 15% i løpet av ett år, som også varer etter minst to år. Men flere pasienter har gått med mer enn 50 kg. Vårt program er en forsknings- og evidensbasert metode for å sikre at du når dine personlig mål om langvarig vektreduksjon og bedre helse.

Fysioterapeut og fysisk aktivitet

Gjennom nødvendig oppfølging vil fysioterapeutene i Helseresepten motivere deltagerne våre til å opprettholde fokus på fysisk aktivitet siden dette er en av grunnpilarene i metabolsk rebalansering og varig endring. Fysioterapeuten din vil sammen med deg sette smarte og gjennomførbare mål for å oppnå helsefremmende fysisk aktivitet hver uke. Tiltakene skal være lystbetonte, gjerne sosiale, og tilpasset din helsetilstand og din hverdag. Målet vårt er å hjelpe deg til gode vaner. Programmet er heldigitalt med videokonsultasjoner for tilbakemeldinger og råd av fysioterapeut. Sammen med kosthold, bedret helseatferd og støtte fra medisiner mot overvekt og fedme, vil økt fysisk aktivitet gjøre at du føler deg lettere i kroppen, får mer overskudd i hverdagen og dermed legger til rette for bedre helse videre i livet.

Klinisk ernæringsfysiolog og kosthold

De kliniske ernæringsfysiologene i Helseresepten vil bistå deg med å utvikle et personlig tilpasset kosthold basert på vitenskapelige studier. Mange av våre pasienter har erfart at dietter kun fungerer på kort sikt, og at varige resultater uteblir. Dette skyldes ikke viljestyrke, men biologi. Det tar tid å rebalansere kroppens «set-point» for vekt og det må gjøres riktig basert på tre søyler for metabolsk helse: kosthold, fysisk aktivitet og helseatferd, med støtte fra de nye medisinene mot overvekt og fedme. Derfor fokuserer vi på å finne bærekraftige og langsiktige kostholdsløsninger som gradvis kan utvikles til nye vaner uten at det går på bekostning av helgekosen eller muligheten til å nyte hyggelige middager med venner og familie. Vi hjelper deg med å redusere inntaket av ultraprosesserte karbohydrater, og øke mengden fiber, protein og sunne fettstoffer i kosten. I samarbeid med deg vil den kliniske ernæringsfysiologen omforme dine langsiktige kostholdsmål til små og konkrete tiltak som kan bli en del av dine daglige rutiner, uten at du trenger å telle kalorier.

Kilder

https://www.felleskatalogen.no/